Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για εμπόριο νοθευμένου ελαιόλαδου

Στη σύλληψη ενός 39χρονου άνδρα που μετέφερε 49 δοχεία αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για εμπόριο νοθευμένου ελαιόλαδου

Οι αρχές του τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν και συνέλαβαν, τον 39χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ, αλλά και σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και της παροχή υπηρεσιών.

Όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που έγινε σήμερα το πρωί, στον Λαγκαδά ο 39χρονος είχε μέσα στο αυτοκίνητο του, 49 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων έκαστο, στα οποία αναγραφόταν ότι πρόκειται για «Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» περιοχής της Ελλάδας.

Έπειτα από επικοινωνία με τον Ε.Φ.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκε ότι το περιεχόμενο ήταν διαφορετικής απόχρωσης σε κάθε δοχείο, στερούνταν σχετικής οσμής και βάσει κανονισμών υπήρχαν ελλείψεις ως προς την ορθή επισήμανση του ελαιολάδου.

Επίσης ο 39χρονος στερούταν σχετικών παραστατικών εγγράφων που να δικαιολογούν την κατοχή και μεταφορά τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή, ενώ για τα κατασχεθέντα δοχεία παραγγέλθηκε προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης διενέργεια δειγματοληψίας, για εξέταση δειγμάτων ως προς την ποιότητα, τη γνησιότητα και τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: cnn.gr