Δίνει μάχη ο 31χρονος αστυνομικός – Σε εξέλιξη η λήψη αποτυπωμάτων και DNA στο Μεταγωγών

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Δίνει μάχη ο 31χρονος αστυνομικός – Σε εξέλιξη η λήψη αποτυπωμάτων και DNA στο Μεταγωγών

Το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο για να ελεγχθεί το θέμα της αιμορραγίας, αλλά και για να απομακρυνθούν οι ιστοί που έχουν νεκρώσει. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επέμβασης του αφαιρέθηκε βολίδα πέντε εκατοστών, καθώς επίσης και θραύσματα.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει από χθες σε 424 προσαγωγές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί ανήλικοι. Εξ΄αυτών έχουν αφεθεί προς το παρόν ελεύθεροι πάνω από 80, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμέναγια οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε λήψη DNA. Άλλα 200 άτομα έχουν συναινέσει στο να δώσουν αποτυπώματα και προχωρά για τα συγκεκριμένα άτομα η διαδικασία.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα σε αυτούς τον έναν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού. Γι αυτό και μεταξύ άλλων λαμβάνονται δείγματα και από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, για την ανίχνευση πυρίτιδας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αυτός που με το πιστόλι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Οι Αρχές πάντως εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών που έχουν προσαχθεί. «Yπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Αναφορικά με τα επεισόδια, χθες, Πέμπτη ήταν ένας αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Την οργή τους εκφράζουν οι αστυνομικοί για την επίθεση χούλιγκαν κατά αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στο Ρέντη και είχαν ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Ο σύλλογος του Πειραιά υποστηρίζει ότι τα επεισόδια δεν είχαν καμία σχέση με τον αγώνα βόλεϊ της ανδρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», και κατηγορεί την Αστυνομία για «πανικόβλητη και τραγική αντίδραση».

Στη συνέχεια, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός κάνει λόγο για «ομηρία» των φιλάθλων εντός του γηπέδου και για «παράνομη κατακράτηση» περίπου 500 φιλάθλων. «Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό των φιλάθλων του, «… μέχρι την πλήρη ηθική και ψυχολογική τους αποκατάσταση».

Πηγή:ertnews.gr