ΕΣΗΕΑ: «Δημοσιογράφος της ΕΡΤ τραυματίστηκε από άνδρα των ΜΑΤ στου Ρέντη»

Τα επεισόδια στου Ρέντη καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ που παράλληλα κατήγγειλε ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ χτυπήθηκε από άνδρα των ΜΑΤ.

ΕΣΗΕΑ: «Δημοσιογράφος της ΕΡΤ τραυματίστηκε από άνδρα των ΜΑΤ στου Ρέντη»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ με αφορμή του επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το «Μ. Μερκούρη» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το League Cup του βόλεϊ ανδρών.

Η ΕΣΗΕΑ αφού καταδίκασε τα επεισόδια και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον τραυματία αστυνομικό, κατήγγειλε ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κάλυπτε την αναμέτρηση χτυπήθηκε από άνδρα των ΜΑΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που σημάδεψαν τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, στον οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του, ευχόμενο ταχεία ανάρρωση.

Στα καταδικαστέα γεγονότα του γηπέδου Ρέντη υπήρξε και τραυματισμός συναδέλφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος κάλυπτε τον αγώνα για τη δημόσια τηλεόραση, από άνδρα των ΜΑΤ.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια καθώς, για ακόμη μια φορά, δημοσιογράφος δέχεται την επίθεση “οργάνου της τάξεως” γιατί είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του. Οι αθλητικοί συντάκτες καλύπτουν αγώνες και γεγονότα πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλες τις αρμόδιες Αρχές».