ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιώργος Βαρεμένος με «αιχμές» για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη και κάνοντας λόγο για «κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Σε κείμενό του που δημοσίευσε, ο πρώην βουλευτής σημειώνει πως «ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της Αριστεράς».

Παράλληλα, κριτική ασκεί στην λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ «μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι σέβεται «την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί. Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

Πηγή: cnn.gr