Ζάκυνθος: Ανοιξε στα... δύο το λιμάνι από τον ισχυρό σεισμό - Οι πρώτες εικόνες

Λέκκας: «Περιμένουμε μετασεισμό 5,9 ρίχτερ τις επόμενες ώρες» - Χτύπησαν τέσσερις φορές οι καμπάνες του Αγίου Διονυσίου - Κλειστά τα σχολεία

Ζάκυνθος: Ανοιξε στα... δύο το λιμάνι από τον ισχυρό σεισμό - Οι πρώτες εικόνες

Συνεχίζεται η καταγραφή των πρώτων ζημιών στο νησί της Ζακύνθου, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρει το imera zante, ρωγμή έχει σημειωθεί και στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης.

Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση, αφού αποτελεί φαινόμενο κακοτεχνίας από την εποχή της δημιουργίας του.

Σύμφωνα με το imera zante μέχρι και οι μεγάλες καμπάνες του επιβλητικού κωδωνοστασίου του Αγίου Διονυσίου χτύπησαν και μάλιστα 4 φορές από τον ισχυρό σεισμό.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει ούτε το καμπαναριό ούτε η μεγαλοπρεπής εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή και ανυπολόγιστη ζημιά στον Πύργο του καστρομοναστηριού στα Στροφάδια, αφού το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού ήταν εκεί κοντά.

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν σε όλη τη Ζάκυνθο.

Όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά.

Λέκκας: «Περιμένουμε μετασεισμό 5,9 ρίχτερ τις επόμενες ώρες»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, η Ζάκυνθος γλίτωσε τα... χειρότερα, καθώς αν ο σεισμός είχε γίνει πιο κοντά στο νησί θα υπήρχε πρόβλημα.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγε προς την Ιταλία και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αισθητός μέχρι τη Μάλτα.

Τέλος, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών επεσήμανε πως οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, αφού τις επόμενες ώρες ή ημέρες περιμένουμε έναν μετασεισμό που θα αγγίξει τα 5,9 ρίχτερ.

Να σημειωθεί πως ο κ. Λέκκας τόνισε πως οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ωστόσο συνιστάται να αποφεύγονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.