Ηράκλειο: Ηλικιωμένη ήπιε καθαριστικό και πέθανε - Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία

Ηλικιωμένη σε γηροκομείο του Ηρακλείου ήπιε καθαριστικό αντί για νερό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. 

Ηράκλειο: Ηλικιωμένη ήπιε καθαριστικό και πέθανε - Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου ο θάνατος μιας 92χρονης σε γηροκομείο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία στενό συγγενικό πρόσωπο της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας, την περασμένη Δευτέρα, αντί για νερό η 92χρονη κατανάλωσε καθαριστικό υγρό με συνέπεια να νιώσει έντονη αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, mεταξύ άλλων στην καταγγελία αναφέρεται ότι στην πρωινή φαρμακοδοσία που γίνεται στους τρόφιμους αντί για νερό δόθηκε στη γυναίκα το καθαριστικό υγρό το οποίο ήταν μέσα σε μπουκάλι που έφερε ετικέτα νερού.

Η καταγγελία έγινε την Τρίτη (5/12) στην Αστυνομία η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις: Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο 53χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου, η 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη αλλά και η 23χρονη νοσηλεύτρια η οποία φέρεται να έδωσε στην 92χρονη το μπουκάλι με το καθαριστικό υγρό.

Διενεργείται αστυνομική έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως υπό ποιες συνθήκες η άτυχη τρόφιμος ήπιε το καθαριστικό, ενώ κατασχέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας του γηροκομείου. Όπως προκύπτει από την προανάκριση η 92χρονη είχε άνοια.

Οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένους.

Από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στο πλαίσιο της προανάκρισης λαμβάνονται καταθέσεις.

Πηγή: news247.gr