Βουλή: Επιστολή των 11 για συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Επιστολή των 11 για συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Βουλή: Επιστολή των 11 για συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής η επιστολή των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικης Ομάδας με το ονομα «Νέα Αριστερα».

Θα ανακοινωθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσαν την ονομασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σχημάτισαν σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (4/12) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε βολές εναντίον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποσχέθηκε ότι η Νέα Αριστερά θα δώσει το «παρών» στις ευρωεκλογές.

«Όλο αυτό που μας συμβαίνει τις τελευταίες μέρες μας έχει συγκινήσει. Μας γεμίζει χαρά, αλλά και με μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Κανένα ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν. Γνωριζόμαστε. Η νέα ΚΟ απαρτίζεται από άνδρες και γυναίκες που έχει ο καθένας τη διαδρομή του. Συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες, στη διακυβέρνηση της χώρας. Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια. Θα είμαστε περήφανοι για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και θα είμαστε περήφανοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης.

Πηγή: cnn.gr