Μετρό: Τον Νοέμβριο του 2024 θα κόψει εισιτήρια η Θεσσαλονίκη

Από τον Νοέμβριο του 2024 θα εξυπηρετεί τους επιβάτες το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Μετρό: Τον Νοέμβριο του 2024 θα κόψει εισιτήρια η Θεσσαλονίκη

Τη διαβεβαίωση ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο και ειδικότερα το Νοέμβριο του 2024 το μετρό Θεσσαλονίκης θα κόβει εισιτήρια σε επιβάτες, έκανε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, επιβεβαιώνοντας ότι η αποπεράτωση του Μετρό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κατασκευαστική εταιρεία, 18 σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή του έργου, τον Ιούνιο του 2006.

Ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με το ypodomes.gr, πως από την ημέρα που η ΑΚΤΩΡ πέρασε πλέον στην Intrakat το έργο τρέχει προς ολοκλήρωση. Ανέφερε πως το έργο έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και πλέον είναι στο στάδιο εγκατάστασης των ηλεκτρομηχανολογικών. «Κάναμε τις παραγγελίες των Η/Μ, πληρώσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της εγκατάστασης» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Εξάρχου, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των Η/Μ θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με όλα τα συστήματα σε λειτουργία. Αυτό θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για την εμπορική λειτουργία και αυτό τοποθετείται τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει να εξυπηρετεί επιβάτες.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, έδωσε ένα περίγραμμα για την αντίστροφη μέτρηση των έργων που με τη είσοδο του 2024 θα μετρούν πλέον 18 χρόνια από την ημέρα υπογραφής, τον Ιούνιο του 2006.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Ομίλου υπογράμμισε ότι η προσοχή εστιάζεται αποκλειστικά σε Ελλάδα και Ρουμανία. Στόχος είναι -τόνισε- πέρα από το υψηλό ανεκτέλεστο στην Ελλάδα, να χτιστεί ένα αντίστοιχο στη Ρουμανία στο επίπεδο των 2,5 δισ. ευρώ από 1,2 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

Πηγή: ertnews.gr