Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Βελτιωμένη εικόνα την Τετάρτη

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, φθάνοντας κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Βελτιωμένη εικόνα την Τετάρτη

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, φθάνοντας σύμφωνα με την ΕΜΥ κατά τόπους τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων να παραμένουν ανεκτέλεστα.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Πειραιάς-Σαλαμίνα, Ελευσίνα-Φανερωμένη, Ραφήνα-Μαρμάρι, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται πως η επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη, με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οφείλεται σε βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο νοτιοανατολικά προς την Αδριατική Θάλασσα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τετάρτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ηπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα δυτικά έως το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 3 με 5 και το βράδυ στα βορειοανατολικά σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: kathimerini.gr