Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν και οι 41 παγιδευμένοι εργάτες

Σώοι είναι πλέον οι 41 εργάτες που είχαν εγκλωβιστεί σε οδική σήραγγα που έχει καταρρεύσει στα ινδικά Ιμαλάια. Κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν μετά από 17 ημέρες.

Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν και οι 41 παγιδευμένοι εργάτες

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 41 εργατών που ήταν παγιδευμένοι επί 17 ημέρες σε οδική σήραγγα που έχει καταρρεύσει στα ινδικά Ιμαλάια.

Σώοι και χαμογελαστοί, ένας προς ένας οι εργάτες έβγαιναν από το τούνελ που άνοιξαν οι διασώστες, όπως μετέδωσε το BBC.

Ο VK Singh, ομοσπονδιακός υπουργός, και ο επικεφαλής υπουργός Uttarakhand Pushkar Singh υποδέχθηκαν τους άνδρες που βγήκαν από τη σήραγγα Dhami.

«Και οι 41 εργάτες που ήταν παγιδευμένοι στη σήραγγα Silkyara στο Uttarakhand επί 17 ημέρες διασώθηκαν», ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η ίδια ανακοίνωση χαιρετίζει τη σημερινή είδηση ως «καλή είδηση… για ολόκληρη τη χώρα».

Η απομάκρυνση των ανδρών προς την επιφάνεια ξεκίνησε πριν από 7 και πλέον ώρες, αφότου οι ομάδες διάσωσης κατέγραψαν σημαντική πρόοδο προκειμένου να μπει ένα τέλος σε ένα μαρτύριο, που ξεκίνησε τη 12η Νοεμβρίου, όταν η σήραγγα κατέρρευσε.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας επαινεί το θάρρος και την υπομονή των παγιδευμένων εργατών

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι επαίνεσε τους διασώστες και τους παγιδευμένους άνδρες. Σε δήλωσή του στο X, έγραψε:

«Η επιτυχία της επιχείρησης διάσωσης των εργατών αδελφών μας στο Ουταρκάσι προκαλεί συγκίνηση σε όλους.

Θέλω να πω στους φίλους που εγκλωβίστηκαν στο τούνελ ότι το θάρρος και η υπομονή σας μας εμπνέουν όλους. Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να είναι καλά η υγεία σας.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση που μετά από πολύωρη αναμονή αυτοί οι φίλοι μας θα συναντήσουν τώρα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η υπομονή και το θάρρος που επέδειξαν οι οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι στοιχεία ανεκτίμητα.

Χαιρετίζω επίσης τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτήν την επιχείρηση διάσωσης. Η γενναιότητα και η αποφασιστικότητά του έδωσαν νέα ζωή στους εργάτες αδελφούς μας. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή έδωσαν ένα εκπληκτικό παράδειγμα ανθρωπιάς και ομαδικής εργασίας».

Σημειώνεται πως οι εγκλωβισμένοι τροφοδοτούνταν με φαγητό, νερό, φως, οξυγόνο και φάρμακα μέσω ενός αγωγού, όμως οι προσπάθειες για το σκάψιμο σήραγγας, μέσω της οποίας θα διασώζονταν, παρεμποδίζονταν από αλλεπάλληλες αναποδιές.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που στοχεύει να συνδέσει τέσσερις τόπους προσκυνήματος μέσω ενός οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει τι ακριβώς προκάλεσε την κατάρρευση, όμως στην περιοχή καταγράφονται συχνά κατολισθήσεις, σεισμοί και πλημμύρες.

Πηγή: News247