Γάζα: Η Χαμάς απελευθερώνει 14 ομήρους σήμερα Σάββατο (25/11)

Στον αντίποδα, 42 Παλαιστίνιοι θα αφεθούν ελεύθεροι από τις ισραηλινές φυλακές.

Γάζα: Η Χαμάς απελευθερώνει 14 ομήρους σήμερα Σάββατο (25/11)

Σε εφαρμογή της συμφωνίας για την κήρυξη τετραήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, 14 όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, όπως και 42 Παλαιστίνιοι θα αφεθούν ελεύθεροι από τις ισραηλινές φυλακές. Την πληροφορία μετέδωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι

Χθες 13 Ισραηλινοί όμηροι -γυναίκες και παιδιά- επέστρεψαν σπίτια τους, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39 Παλαιστίνιων κρατουμένων, γυναικών και παιδιών.

Η συμφωνία, η οποία φαίνεται να τηρείται, προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας έναντι 150 Παλαιστινίων σε ισραηλινές φυλακές.

Χθες Παρασκευή, οι πρώτοι 24 όμηροι που άφησε ελεύθερους η Χαμάς, 13 υπήκοοι Ισραήλ, 10 Ταϊλάνδης και 1 Φιλιππίνων, έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Αιγύπτου, ενώ 39 παλαιστίνιοι φυλακισμένοι σε ισραηλινά κέντρα κράτησης επέστρεψαν σπίτια τους.

Επίσης χθες μπήκαν στη Λωρίδα της Γάζας κάπου 200 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια. Επρόκειτο για τη «μεγαλύτερη οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια» που έφθασε εκεί από το ξέσπασμα του πολέμου.

Πηγή: naftemporiki.gr