Εξάρχεια: Στον ανακριτή ο 23χρονος για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί θα περάσει ο 23χρονος μετά τις επτά καταγγελίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Εξάρχεια: Στον ανακριτή ο 23χρονος για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Στον ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή ο 23χρονος Σύρος μετά από σωρεία καταγγελιών γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και έτσι στις 11:00 το πρωί αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της 22η Ανακρίτριας.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος και πλέον είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα του βιασμού τετελεσμένου και σε απόπειρα, σε βάρος ανήλικου και μη, κατά συρροή, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κρατηθεί προσωρινά στις φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού, ενώ αφέθηκε ελεύθερος μετά από κράτηση 12 μηνών τον περασμένο Αύγουστο. Η δίκη του έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Επτά οι καταγγελίες μέχρι στιγμής

Μάλιστα, χθες, Πέμπτη, στις Αρχές προέκυψε και έβδομη καταγγελία για τη δράση του, ενώ οι αστυνομικοί φοβούνται πως αν και όταν δοθεί εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα θύματά του που θα τον αναγνωρίσουν.

Η νέα καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που ερευνά την υπόθεση, έγινε χθες στις 9 το βράδυ, από μία 31χρονη, η οποία όπως ανέφερε, ο δράστης την ακολούθησε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι, για αρκετά λεπτά και μάλιστα την απείλησε, από τη συμβολή των οδών Βασιλείου Βουλγαροκτόνου και Φραντζή στα Εξάρχεια, μέχρι τη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Καλλιδρομίου. Ο δράστης σταμάτησε να την ακολουθεί, όπως είπε, όταν η παθούσα έφτασε σε σημείο όπου υπήρχαν πολλοί περαστικοί.

Μετά έως τώρα στοιχεία λοιπόν, ο 23χρονος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει επτά σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες, στο χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου, με τις απανωτές στην περιοχή του κέντρου από τις 15-20 Νοεμβρίου.

«Αν βγω θα θέλω να πάω ξανά με γυναίκα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την σύλληψή του από την Πλατεία Κάνιγγος, ο δράστης εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών αλλά και ενώπιον του εισαγγελέα, εντελώς κυνικός, όπου ουσιαστικά εμφανίστηκε αμετανόητος και προσπάθησε να εκλογικεύσει την παράλογη πρακτική του λέγοντας: «Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα και πήγα και αν βγω θα θέλω να πάω ξανά με γυναίκα».

Βεβαίως, αυτή η στάση του προκύπτει και από τον τρόπο που έχει λειτουργήσει, αφού συνελήφθη τον Αύγουστο του 2022 και προφυλακίστηκε για απόπειρα βιασμού σε βάρος μία ηλικιωμένης γυναίκας στον Άλιμο και αποφυλακίστηκε έναν χρόνο μετά, παραβιάζοντας όλους τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όπως η διαμονή του στην δομή Μαλακάσας που ουδέποτε πήγε αλλά και η συχνή του εμφάνιση στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο Τμήμα δεν τον αναζήτησε ποτέ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος Σύρος είχε λάβει άσυλο όταν ήταν 15 ετών και άδεια προσωρινής διαμονής έως το 2021 η οποία έληξε τότε, χωρίς ανανέωση και άρα από τότε βρίσκεται παρανόμως στη χώρα.

Στο σημείο αυτό δημιουργεί εύλογες απορίες η στάση αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, καθώς την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη για πρόκληση φθορών στην περιοχή του Μοναστηρακίου πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος παρότι δεν διέθετε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο στην κατοχή του.

Πηγή: News247