Ισραήλ: Στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τους Παλαιστίνιους που θα απελευθερώσει

H συμφωνία της Χαμάς με το Ισραήλ προχωρά αφού το ισραηλινό υπουργείο δικαιοσύνης δημοσίευσε τον κατάλογο των Παλαιστίνιων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν.

Ισραήλ: Στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τους Παλαιστίνιους που θα απελευθερώσει

Το Ισραήλ παρουσίασε την Τετάρτη λεπτομέρειες για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που πρόκειται να απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από τη Χαμάς 50 από τους ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς, περιλαμβάνει την τετραήμερη εκεχειρία, και την απελευθέρωση 300 Παλαιστινίων που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ. Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο από τις 150 γυναίκες και ανήλικους τους οποίους το Ισραήλ έχει δεχθεί να απελευθερώσει στο πλαίσιο της συμφωνίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς και την κήρυξη τετραήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των Παλαιστινίων που αναμένεται να απελευθερωθούν αναρτήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ και σκοπός της δημοσίευσης των στοιχείων των κρατουμένων φαίνεται πως είναι να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν νομικές προσφυγές την τελευταία στιγμή.

Ικανοποίηση φον ντερ Λάινεν

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως καλωσορίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων και μια παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει ό,τι μπορεί για να χρησιμοποιήσει αυτή την παύση για μια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», ανέφερε σε δήλωση.