Εξάρχεια: Συνελήφθη ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια, καθώς συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης.

Εξάρχεια: Συνελήφθη ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων

Συνελήφθη, αργά το βράδυ της Τρίτης, στο κέντρο της Αθήνας, ο δράστης σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια.

Τον δράστη που, όπως φαίνεται είχε μεγάλη εγκληματική δραστηριότητα, τον αναζητούσαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι και τελικά τον εντόπισαν στην περιοχή της Πλατείας Κάνιγγος και τον συνέλαβαν, λίγη ώρα μετά την ταυτοποίησή του.

Συγκεκριμένα, τον αναζητούσαν για απόπειρα βιασμού που είχε διαπράξει λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στις 27 Οκτωβρίου, στην Παραλιακή λεωφόρο στη Γλυφάδα, σε βάρος μίας 18χρονης. Τότε είχε επιτεθεί στην συγκεκριμένη κοπέλα, η οποία το έβαλε στα πόδια έντρομη. Εκείνος την καταδίωξε, την έριξε κάτω και αποπειράθηκε να τη βιάσει, από τις φωνές της όμως βγήκαν περίοικοι και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών που τον αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού νωρίτερα σήμερα κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και για τις πρόσφατες επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από συνδυαστική ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.