Μέγαρα: Κύκλωμα διακινούσε χιλιάδες λαθραία καπνικά προϊόντα

Στα ίχνη μελών κυκλώματος που εμπλέκεται σε διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων έφθασε το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

Μέγαρα: Κύκλωμα διακινούσε χιλιάδες λαθραία καπνικά προϊόντα

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν στις 7 Ιουλίου εντοπίστηκε στα Μέγαρα αποθήκη με 3.228 κιλά καπνού και 5.087 πακέτα τσιγάρων.

Όπως προέκυψε, οι δράστες συνέχιζαν έκτοτε την εγκληματική δραστηριότητά τους σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρία άτομα, 26χρονο, 28χρονο και 33χρονο, να βγαίνουν με αυτοκίνητο από περιφραγμένη αποθήκη. Άμεσα το ακινητοποίησαν και σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό της αποθήκης, μαζί με ομάδα αστυνομικών του Τ.Α. Μεγάρων που ειδοποιήθηκε, βρέθηκε φορτηγό όχημα φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα.

Συνολικά στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 320.000 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων, το φορτηγό, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) και πλήθος πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας.

Όπως προέκυψε, ενοικιαστής της αποθήκης είναι 36χρονος συνεργός τους που αναζητείται, ενώ την αρχική αποθήκη είχε νοικιάσει ο 33χρονος, με τη χρήση πλαστής ταυτότητας.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: naftemporiki.gr