Σε άσχημη κατάσταση 16χρονη από χρήση ναρκωτικών - Συνελήφθησαν οι διακινητές

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 16χρονη μετά από χρήση ναρκωτικών.

Σε άσχημη κατάσταση 16χρονη από χρήση ναρκωτικών - Συνελήφθησαν οι διακινητές

Μία 16χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μετά από χρήση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, το πρωί της Τρίτης, πέρασαν χειροπέδες σε 6 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 ανήλικοι, ως μέλη συμμορίας που διακινούσαν ναρκωτικά.

Ολα ξεκίνησαν μετά από κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ το πρωί της 6ης Νοεμβρίου. Η κλήση έγινε από διαμέρισμα στην περιοχή του Βύρωνα, το οποίο ανήκει σε έναν από τους δράστες. Σε αυτό το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» είχαν βρεθεί το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, οι συλληφθέντες, η 16χρονη και μία φίλη της.

Εκεί έκαναν χρήση ουσιών και προμήθευσαν στην 16χρονη, κάνναβη και ηρωίνη. Το επόμενο πρωί η ανήλικη δεν ξυπνούσε, είχε μάτια γουρλωμένα και έβγαζε αίμα και υγρά από τη μύτη.

Οι δράστες έφυγαν από το σπίτι και έμεινε μαζί της μόνο η φίλη της. Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» χωρίς σφυγμό, και της έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και επανήλθε. Η κατάστασή της κρίθηκε πολύ κρίσιμη και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε.

Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε αποθήκη στην Γλυφάδα

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικά, κυρίως ηρωίνη και κάνναβη και χρησιμοποιούσαν αποθήκες εγκαταλειμμένου κτηρίου, στην Γλυφάδα, για τα αποθηκεύουν.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του ιδιοκτήτη των αποθηκών, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Στην κατοχή τους, στα σπίτια τους στην Καισαριανή και στην Δάφνη καθώς και στις αποθήκες στην Γλυφάδα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, μαχαίρι, ηρωίνη, κάνναβη και μεταλλικοί τρίφτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Πηγή: kathimerini.gr