Δίκη Πισπιρίγκου: Μεροληψία της προέδρου καταγγέλλει ο Κούγιας - «Ο Θεός της είμαι εγώ»

Ο Αλέξης Κούγια κατηγόρησε την πρόεδρο ότι αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών ενώ ο ίδιος  στερήθηκε της δυνατότητας να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες

Δίκη Πισπιρίγκου: Μεροληψία της προέδρου καταγγέλλει ο Κούγιας - «Ο Θεός της είμαι εγώ»

Σε παρεμπόδιση της πλήρους διερεύνησης και σε συμπεριφορές που «δικαιολογούν δυσπιστία για μεροληψία και πρόσφορες να επηρεάσουν τους ενόρκους, όπως και έγινε» αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας κατά την ανάπτυξη του αιτήματος εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου διεξάγεται η δίκη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέπτυξε τους ισχυρισμούς τους κάνοντας λόγο για άρνηση κλήτευσης σειράς μαρτύρων για την εξέταση τους και για απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «αυθαίρετες αποφάσεις» υποστηρίζοντας: «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες».

Κατά τον Αλ. Κούγια, η πρόεδρος αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών ενώ στερήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της δυνατότητας να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος, Περ. Μακρυθανάσης και Ιω. Παπαγιάννης.

Βέλη κατά Τσιάρα

«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση;» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στο αίσθημα δικαίου: «Και σας λέω να πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη… Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου! Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα πρωινάδικα (…) Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία».

Ο… «θεός» της κατηγορουμένης

Νωρίτερα, στην προσπάθεια της προέδρου να ξεκινήσει η απολογία αφού δεν ήταν έτοιμο το σε βάρος της αίτημα εξαίρεσης, ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Ο κουραν της υποθέσεως είμαι εγώ. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.

Πηγή: News247