Μέγαρα: Επεισόδια για το θάνατο του 17χρονου Ρομά - Κλειστή η Εθνική Οδός

Έκλεισε η Εθνική Οδός στα Μέγαρα λόγω συμπλοκής της Αστυνομίας με Ρομά, με αφορμή το θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Μέγαρα: Επεισόδια για το θάνατο του 17χρονου Ρομά - Κλειστή η Εθνική Οδός

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (14/11) στα Μέγαρα, καθώς δεκάδες Ρομά έχουν βγει στον δρόμο στο ύψος των ΣΕΑ, στον παράδρομο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικα και περιπολικά της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον λόγο αυτό έχει κλείσει η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα.

Έκαψαν κάδους στη Θεσσαλονίκη

Νέος γύρος έντασης αυτή την ώρα έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες Ρομά να έχουν στήσει πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κλίμα στην κοινότητα της Αγίας Σοφίας «μυρίζει μπαρούτι» με τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, από όπλο αστυνομικού να έχει πυροδοτήσει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, δεκάδες άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως με τους διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη καθώς όπως υποστηρίζουν ακόμη θρηνούν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός με τον ίδιο τρόπο.

Να σημειωθεί πως έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από την ΕΛΑΣ.

Τα άτομα αυτή την ώρα έχουν αποσυρθεί στον οικισμό, ενώ η οδός Πόντου παραμένει κλειστή με τις εστίες να εξακολουθούν να καίνε.

Πηγή: cnn.gr