Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε οικισμό Ρομά μετά το θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Επεισόδια σημειώνονται σε οικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό 17χρονου στη Βοιωτία. 

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε οικισμό Ρομά μετά το θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Επεισόδια σημειώνονται στον οικισμό Ρομά στα Τσαΐρια στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον θανατηφόρο πυροβολισμό 17χρονου στη Βοιωτία, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα έχουν ανάψει φωτιές εντός του οικισμού και επί τόπου σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει ο δρόμος επί της Θεσσαλονίκης-Περαίας, ωστόσο διερχόμενοι κάνουν λόγο για έντονο καπνό στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι άτομα, ανάμεσα τους έφηβοι και παιδιά, μετέβησαν από τον κοντινό οικισμό τους, την «Αγία Σοφία» στη διασταύρωση με την Πόντου, κλείνοντας τον δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα και ανάβοντας φωτιά.

Το χρονικό

Ο 17χρονος ενεπλάκη σε καταδίωξη από την αστυνομία, τα ξημερώματα της Κυριακής (12/11), με όχημα στο οποίο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν, ως ύποπτο, ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Αλιάρτου στη Βοιωτία.

Ωστόσο, αυτό απέφυγε να σταματήσει στα σήματα των αστυνομικών και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Μετά από αρκετή ώρα, το όχημα εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα σε αδιέξοδο δρόμο στο χωριό Λεοντάρι της Θήβας.

Εκεί οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο. Ένας 41χρονος αστυνομικός κατηγορείται για τον θάνατό του, ο οποίος στα πρώτα του λόγια μετά το φονικό περιστατικό ανέφερε πως έγινε απόπειρα από τον 17χρονο να του αρπάξει το όπλο, το οποίο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να πέσει νεκρός.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: grtimes.gr