Ένταση σε Θήβα και Ασπρόπυργο για το θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας (13/11) σε καταυλισμούς στο Πυρί Θήβας και στον Ασπρόπυργο για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού.

Ένταση σε Θήβα και Ασπρόπυργο για το θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους στη Θήβα διαμαρτυρόμενοι, ενώ λόγω των επεισοδίων στη Θήβα έκλεισε η περιφερειακή Αιγάλεω.

Σημειώνεται ότι, είναι η δεύτερη νύχτα επεισοδίων στην περιοχή, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 17χρονος έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη αστυνομικών τα ξημερώματα της Κυριακής (12/11), όπου μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας του επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για να σταματήσει.

Ο 41χρονος αστυνομικός που συνελήφθη φέρεται στην αρχική του κατάθεση να είχε αναφέρει πως ο 17χρονος προσπάθησε να τον αφοπλίσει, κάτι το οποίο ενώπιον του Εισαγγελέα απέσυρε, ισχυριζόμενος πως το όπλο εκπυσοκρότησε, χωρίς να αντιληφθεί πώς έγινε αυτό.

Ο 41χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη (16/11).


Πηγή: cnn.gr