Βατίδου: Τι υποστήριξε στην απολογία της για το επεισόδιο στη Γλυφάδα

Ελεύθερη χωρίς όρους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε μετά την απολογία της η Εύη Βατίδου, η οποία αρνείται ότι εμβόλισε τη μηχανή υποστηρίζοντας πως δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τον οδηγό της μοτοσικλέτας.

Βατίδου: Τι υποστήριξε στην απολογία της για το επεισόδιο στη Γλυφάδα

Στο απολογητικό της υπόμνημα που προσκόμισε στον ανακριτή, η Εύη Βατίδου ισχυρίζεται ότι όταν ο αντίδικός της πληροφορήθηκε εκ των υστέρων την ιδιότητά της ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, τότε θεώρησε ότι έτσι θα διεκδικήσει αποζημίωση.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε η Εύη Βατίδου

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η ίδια, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και ενώ επέστρεφε στο σπίτι της σταμάτησε σε ένα περίπτερο. Εκεί ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση από τον οδηγό της μοτοσικλέτας.

«Στις 11 Οκτωβρίου 2023 και περί ώρα 23.45, ενώ επέστρεφα στην οικία μου από εστιατόριο της Βουλιαγμένης έστριψα κανονικά από την οδό Ανθέων στην οδό Γούναρη και στάθμευσα στο πρώτο περίπτερο που συνάντησα, με σκοπό να αγοράσω αναψυκτικά. Σημειωτέον στο δρόμο υπήρχε κυκλοφορία αυτοκινήτων και στο περίπτερο υπήρχε κόσμος που ψώνιζε. Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε ''π@@@, θα σε σκοτώσω, μ@@@'' ανέφερε στο απολογητικό της υπόμνημα η κυρία Βατίδου.

Η παρουσιάστρια υποστήριξε ότι εκείνη τη στιγμή ο άνδρας τής έσπασε τον καθρέπτη. «Εγώ εντελώς ανυποψίαστη και τρομαγμένη τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει; Αυτός όμως συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό μου και να βρίζει, ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε, χτύπησε με δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση τον καθρέπτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει το βραχίονα του καθρέπτη ο οποίος ''κρέμασε''» τόνισε η παρουσιάστρια, αρνούμενη πως παραβίασε οποιοδήποτε ερυθρό σηματοδότη.

Στη συνέχεια και ενώ ο άνδρας άρχισε να απομακρύνεται χωρίς η ίδια να μπορέσει να καταγράψει τον αριθμό της μηχανής του, άρχισε όπως είπε, να τον ακολουθεί μήπως και μπορέσει να τον καταγράψει. Όπως ανέφερε, εκείνη δεν εμβόλισε τη μηχανή αλλά ανετράπη.

«Έστριψε σε κάποια στενά και μετά από λίγα λεπτά εισήλθε στην οδό Σουλίου με κατεύθυνση το βουνό. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι κακοτράχαλος, με τσιμέντο, χαλίκια, χώμα και λακκούβες. Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά, ο άνδρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και την συνεπιβάτη του» τόνισε η κυρία Βατίδου συμπληρώνοντας πως προκειμένου να τον αποφύγει έπεσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα το αμάξι να υποστεί σοβαρές ζημιές και να χρειαστεί γερανό.

«Διαπίστωσα ότι ο άνδρας ήταν όρθιος, χωρίς να έχει εμφανή τραυματισμό, αλλά η συνεπιβάτης ήταν στο έδαφος, ζωντανή. Τον ρώτησα πως είναι αυτός και η σύζυγός του κι αν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε ήδη καλέσει και συνέχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Εγώ κάλεσα την Άμεση Δράση. Σε λίγα λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε την τραυματία και η Τροχαία, ενώ οι αστυνομικοί μας οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας» ανέφερε η παρουσιάστρια.

Η κατηγορούμενη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη έριξε τα «βέλη» της στους αστυνομικούς υποστηρίζοντας ότι δεν έπραξαν ως όφειλαν. «Ατυχώς οι επιληφθέντες αστυνομικοί δεν συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν να καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφισαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματός μου, αλλά ούτε και προσήλθε κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεων του από το σημείο του συμβάντος. Ο αντίδικός μου φρόντισε να εξαφανιστεί από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας. Επίσης οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για τη διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκομένων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στη δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για τη σύζυγό του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλαβαν κατάθεση από τη σύζυγό του».

Μάλιστα, η Εύη Βατίδου ισχυρίζεται ότι ο αντίδικος της «επέλεξε από μόνος του να απομακρυνθεί από τον χώρο του περιπτέρου της οδό Γούναρη προκειμένου να μην μπορέσω να τον ταυτοποιήσω και να διεκδικήσω την αποζημίωσή μου. Ακολούθως επέλεξε ο ίδιος να κατευθυνθεί προς το τμήμα της οδού Σουλίου, όπου είναι κακοτράχαλη, χωρίς άσφαλτο, θεωρώντας ότι έτσι θα με απέφευγε και επιπλέον για να μην μάθω την διεύθυνση της οικίας του. Στο τμήμα αυτό ήταν παντελώς αδύνατο για το αυτοκίνητό μου αλλά και για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, ακόμη και καθαρόαιμο τζιπ, να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε».

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Βατίδου ανέφερε ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας ευθύνεται αποκλειστικά για την πτώση της μηχανής.

«Η πτώση της μοτοσικλέτας του οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον. Ο αντίδικός μου είναι αποκλειστικός υπαίτιος του τραυματισμού της συζύγου του, αφού από εσφαλμένο – κακότεχνο χειρισμό επί του κακοτράχαλου οδοστρώματος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μόνο της συζύγου του» σημείωσε η παρουσιάστρια στο υπόμνημα.

Πηγή: cnn.gr