Όλγα Γεροβασίλη: Το ζήτημα του δημοψηφίσματος είναι πολιτικό, όχι διαδικαστικό

Ηρεμία και ειλικρίνεια, «χωρίς κόλπα», συνέστησε η Ολγα Γεροβασίλη στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλγα Γεροβασίλη: Το ζήτημα του δημοψηφίσματος είναι πολιτικό, όχι διαδικαστικό

Ηρεμία και ειλικρίνεια, «χωρίς κόλπα», συνέστησε η Ολγα Γεροβασίλη στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «είναι τρικ να μετατρέπεις τα διαδικαστικά θέματα σε πολιτικά».

Σε δήλωσή της για τα όσα διημείφθησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Ολγα Γεροβασίλη σημείωσε πως η θέση της σχετικά με το αίτημα να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση Κασσελάκη περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές, είναι ότι αυτό δεν αποτελεί ένα διαδικαστικό ζήτημα, «είναι πολιτικό, και αυτό το νόημα έχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής».

«Η δική μου θέση σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου είναι γνωστή, τη διαφωνία μου την έχω διατυπώσει, το θεωρώ θεσμικά λάθος και ζητάμε να αποσυρθεί κάθε τέτοια σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Εφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα, είπε: «Απ’ ό,τι κατάλαβα αποχώρησαν από τη διαδικασία για διαδικαστικούς λόγους. Πολιτικούς λόγους δεν έχω ακούσει».

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποχώρησαν η «Ομπρέλα» και οι ομάδες της Εφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου κατέθεσε κείμενο όπου ασκεί δριμεία κριτική στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πολιτική, ιδεολογική και θεσμική κρίση, που έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά διάλυσης».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τεμπονέρας διεμήνυσε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να «νομιμοποιήσει» τη διαδικασία όσο εκκρεμεί το ζήτημα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.