Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.

Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τα δύο μικρότερα παιδιά της, Μαλένα και Ίριδα, θα βρεθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (09/11) να μεταχθεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ώστε να καθίσει στο εδώλιο. Λίγες ώρες μετά την έναρξη της δίκης, θα ξεκινήσει μετά από διακοπή και το πρώτο δικαστήριο για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, όπου ολοκληρώνεται η κατάθεση της τελευταίας μάρτυρα πριν την απολογία.

Πάντως, κατά την πρώτη συνεδρίαση το δικαστήριο αναμένεται να ασχοληθεί με δικονομικά ζητήματα και κυρίως με την αδυναμία του Μ. Δασκαλάκη να προσέλθει με τους δικηγόρους του για την υποστήριξη της κατηγορίας. «Θα αναγκαστεί να ζητήσει το διορισμό συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας (την οποία ήδη έχει δηλώσει απ’ το στάδιο της ανάκρισης) μέσω της διαδικασίας για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος» αναφέρουν σε δήλωση τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημ. Γεωργακοπουλος και Δημ. Καράμπελας, οι οποίοι συμμετέχουν στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως εξηγούν, «η λύση αυτή κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας του ότι, λόγω της έκθεσής του στην υπόθεση, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει εργασία, γεγονός που τον οδήγησε σε σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες. Συνεχίζουμε να του παρέχουμε τη στήριξη και τη νομική μας συνδρομή, και φυσικά συνεχίζεται η εκ μέρους μας εκπροσώπησή του στην υποστήριξη κατηγορίας για το θάνατο της Τζωρτζίνας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με την κατηγορία, η Ρούλα Πισπιρίγκου προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ το κορίτσι νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας.

Αντιστοίχως, δύο χρόνια μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε την Ίριδα, ένα βρέφος έξι μηνών, στο δωμάτιο που κοιμόταν. Το βούλευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο μηχανισμός θανάτου σε αμφότερους τους ερευνηθέντες θανάτους είναι ο ίδιος, επομένως διαγράφεται ένα συγκεκριμένο modus operandi».

Πηγή: news247.gr