Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη

Στη Βουλή μεταφέρθηκε, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, η αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών.

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη

Την έντονη συζήτηση πυροδότησε σχετική αναφορά στο θέμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος ζήτησε την «πολιτική αποδοκιμασία» του Άδωνι Γεωργιάδη με τη σκυτάλη να παίρνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας για να τονίσει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που παίρνει μέτρα ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

«Με αφορμή τη χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, θέλω να πω ότι ήταν μια πρωτοφανής δημόσια τοποθέτηση που δεν εντάσσεται στα όρια μιας αλαζονικής συμπεριφοράς ή μιας καθεστωτικής νοοτροπίας, ενός κυβερνητικού στελέχους. Είναι μια κυνική επίδειξη απανθρωπιάς και πολιτικής αθλιότητας. Γιατί μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να θεωρεί ότι η πολιτική αποτίμηση γίνεται με όρους τηλεθέασης ή μπορεί να επενδύει σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και να λέει ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν αλλά τον διαβεβαιώνουμε ότι ενδιαφέρει πάρα πολλούς συμπολίτες μας, ενδιαφέρει πάρα πολλούς από τους θεσμικούς λειτουργούς, λειτουργούς της Δικαιοσύνης και βεβαίως επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών που λειτουργούν ως θεματοφύλακες των δικαιωμάτων των θεσμών και των ελευθεριών. Εμείς, όταν σε αυτή εδώ την αίθουσα, συγκινήθηκε ο κ. Πικραμμένος, αντιδράσαμε σε αντίθεση με άλλους. Αλλά δεν είδαμε να αντιδρούν κάποιοι άλλοι, όταν συγκινήθηκε ο κ. Ράμμος, γιατί και οι δύο βάλλονταν από συστήματα εξουσίας», ανέφερε, παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι δεν κατανοεί την διάθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά, να αναδεικνύει θέματα που όντως μας έχουν απασχολήσει, όντως βρίσκονται σε μια διαδικασία διερεύνησης, ειδικά από τη Δικαιοσύνη, για τα οποία η κυβέρνηση έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες, σε διαφορετικές στιγμές.

Συνέχισε δε τονίζοντας πως τόσο η αναφορά στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η οποία – όπως είπε - μας βάζει όλους να κατανοήσουμε ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, όσο και η αναφορά σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, νομίζω όλους μας έχουν κάνει αφενός να προβληματιστούμε, να δρομολογήσουμε εξελίξεις που αφορούν στην ίδια την ελληνική πολιτεία αλλά κυρίως να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να λειτουργήσει, μέσα από τον δικό της ρόλο.

Ο κ. Κατρίνης είχε απευθυνθεί και στα έδρανα της ΝΔ για να αναφέρει επίσης ότι το «Το ξέρετε πολύ καλά, το ξέρει και ο πρωθυπουργός ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, υπήρχε αυτή η απαράδεκτη δήλωση, θα είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση αυτού που την εκστόμισε. Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 41% ξεπλένει τις αντικειμενικές φοβερές ευθύνες αυτών που οδήγησαν σε μια πρωτοφανή τραγωδία, τότε θα λόγια χάνουν την αξία τους».

«Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν έχουν μεσολαβήσει εκλογές-οι εκλογές έχουν μεσολαβήσει για πολιτικούς λόγους και αυτό είναι ξεκάθαρο-ακόμη ωστόσο και αν έχουν μεσολαβήσει εκλογές, κανείς μας δεν ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα ζητήματα, δεν θα φτάσουν μέχρι το τέλος, όσον αφορά τη διερεύνησή τους, και η κυβέρνηση δεν θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους τραγικά φαινόμενα» είπε ο κ. Τσιάρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της ΝΔ, προσέθεσε επίσης: «Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Μπορεί να αναδεικνύονται θέματα και ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν, υποχρέωση μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε αυτή την αντιπαράθεση που μπορεί να ρίχνει ευθύνες σε οποιονδήποτε στο παρελθόν, ενδεχομένως θα είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε, αλλά δεν θα καταλήξουμε πουθενά και κυρίως δεν θα δρομολογήσουμε όλες εκείνες τις εξελίξεις που είμαστε υποχρεωμένοι, ως σύγχρονη ελληνική πολιτεία, να δρομολογήσουμε, το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση το έχει αποδείξει, γι' αυτό επιβεβαιώθηκε η δική της παρουσία, από το εκλογικό σώμα, στις πρόσφατες εκλογές, έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα ζητήματα όχι μόνο δεν τα βάζει κάτω από το χαλί, αλλά αναλαμβάνει και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου και θεσμικά να θωρακιστεί η μελλοντική πραγματικότητα της χώρας αλλά κυρίως να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους τραγικά φαινόμενα».

Πηγή: cnn.gr