Εξάρχεια: Νέα ημέρα εντάσεων - Συνεχίζουν τα συνεργεία την κοπή των δέντρων (vid)

Τα συνεργεία συνεχίζουν κανονικά και σήμερα (9/11) την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων. 

Εξάρχεια: Νέα ημέρα εντάσεων - Συνεχίζουν τα συνεργεία την κοπή των δέντρων (vid)

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και δημοτικών κινήσεων, τα συνεργεία συνεχίζουν κανονικά και σήμερα (9/11) την κοπή των δέντρων στην πλατεία.

Από νωρίς το πρωί, με το που ξεκίνησαν οι εργασίες κοπής, οι κάτοικοι ήρθαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που παραταγμένες προστατεύουν τις λαμαρίνες και το εργοτάξιο. Μάλιστα, στο σημείο επικράτησε προσωρινά ένταση, με την ΕΛ.ΑΣ να προχωρά σε μία σύλληψη και μία προσαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη, το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις κατοίκων των Εξαρχείων να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες του μετρό. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, με τη μεταφύτευση ή την αναπλήρωση των δέντρων που θα κοπούν στην πλατεία, κρίνονται προσωρινές και αναστρέψιμες.

Όσον αφορά την κοπή των δένδρων, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι «από τα στοιχεία προκύπτει ότι αντιμετωπίστηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αφού περιγράφεται πλήρως η βλάστηση επί της πλατείας Εξαρχείων και καταγράφεται η προστασία είτε με μεταφύτευση προσωρινά, κατά το μεγαλύτερο μέρος και η επαναφύτευση των δέντρων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, όπου αυτό είναι επιστημονικά εφικτό, είτε στην αντίθετη περίπτωση, με την αναπλήρωση των δέντρων και φυτών με βλάστηση του αυτού είδους».

Πηγή: news247.gr