Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας.

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ βρισκόμαστε στην 34η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Έχουμε μάχες σώμα με σώμα, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδεται, ενώ το Ισραήλ λέει ότι έχει προωθηθεί στην καρδιά της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jazzera κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν σφοδροί βομβαρδισμοί κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, υπάρχουν 19 νεκροί από αυτούς τους βομβαρδισμούς γιατί επλήγη κτίριο κοντά στον καταυλισμό.

Διαπραγματεύσεις του Κατάρ για απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Στις εξελίξεις είναι ότι το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 10-15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα μια σύντομη κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Μαζική φυγή Παλαιστινίων αμάχων

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι φεύγουν με τα πόδια, από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αναζητώντας στα νότια, ασφαλές καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις μάχες μεταξύ των στρατιωτών του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Είναι απόδειξη ότι η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της περιοχής», λέει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα δεν έχει προηγούμενο. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 22.000 άνθρωποι πήραν τον δρόμο για το νότο τις τελευταίες 3 ημέρες. Σήμερα θα ξεκινήσει και η Σύνοδος για την ανθρωπιστικής βοήθεια, στη Γαλλία.

Πηγή: ertnews.gr