Άδωνις για ελεύθερους επαγγελματίες: «Αν δεν βγάζουν τον βασικό, να γίνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «είναι παράλογο να ισχυρίζεται κάποιος αλήθεια ότι κάνει μια δουλειά 15 χρόνια και δεν βγάζει τον βασικό μισθό».

Άδωνις για ελεύθερους επαγγελματίες: «Αν δεν βγάζουν τον βασικό, να γίνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι»

«Το φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν λέει κάτι υπερβολικό» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «ΟΝ POLITICS», αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Προς επίρρωση ο υπουργός ανέφερε πως «είναι παράλογο να ισχυρίζεται κάποιος αλήθεια ότι κάνει μια δουλειά 15 χρόνια και δεν βγάζει τον βασικό μισθό».

«Διαφορετικά, καλύτερα να πάει να εργαστεί ιδιωτικός υπάλληλος και να παίρνει έναν καλό μισθό» σχολίασε. Δέχθηκε πάντως πως την μόνη αντίδραση που θεωρεί «δόκιμη» είναι ότι δεν είχε προαναγγελθεί προεκλογικά η πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει αυτά τα μέτρα.

Για τα πρόστιμα στις πολυεθνικές ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «μπαίνουν καλώς και θα αποδώσουν γιατί οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν, εάν δεν συμμορφωθούν, θα πληρώσουν και άλλα πρόστιμα, ο κ. Σκρέκας θα τα καταφέρει».

Τέλος ο υπουργός τόνισε πως «Γίνεται μια προσπάθεια να βάλουμε κανόνες στα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης, να διευκολύνουμε την ίδρυση τους και να θέσουμε κίνητρα για την παραμονή σε αυτά, θα νομοθετήσουμε μέχρι αρχές Δεκεμβρίου, θα υπάρχει μια σειρά ρυθμίσεων σε αυτό το νομοσχέδιο. Συλλογική μας επιτυχία είναι η μείωση της ανεργίας, η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εδώ και χρόνια».

Στην επισήμανση πως υπάρχουν 300.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στην αγορά, δήλωσε πως η ανεργία υπολογίζονται επί του εργατικού δυναμικού.

Πηγή: naftemporiki.gr