Συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή με επίκεντρο τις υποκλοπές

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή του πρώτου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι συζήτησαν.

Συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή με επίκεντρο τις υποκλοπές

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη πραγματοποίησε, το απόγευμα της Δευτέρας (6/11), στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πολιτικών αρχηγών βρέθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και ιδιαίτερα οι χειρισμοί της κυβέρνησης στον διορισμό των νέων διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών, οι αναφορές του πρωθυπουργού στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, αλλά και η πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου και της ενίσχυσης των ανεξάρτητων Αρχών.

Αναλυτικά ο διάλογός τους μπροστά στις κάμερες:

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πάλι σε καναπέ κάθομαι, οι παλιοί καναπέδες της Βουλής

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Συγχαρητήρια και από κοντά

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Χαίρομαι πάρα πολύ για την συνάντηση γιατί έχουμε υποχρέωση να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα μεγάλα θέματα ιδιαίτερα τα θέματα της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες, αλλά και τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης, και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Έτσι είναι, πάνω από όλα υπηρετούμε τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και αυτό είναι το πολύ βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είχα πάει.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια διότι έχει και έναν προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ράμμο, κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γιατί τις προηγούμενες φορές έγινε από υπουργούς του και μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.

Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική δικαιοσύνη, στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και στο ευρωπαικό κοινοβούλιο, στην επιτροπή PEGA αλλά και στην εξεταστική στη Βουλή, αλλά η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων που εγώ είχα προτείνει όπως του κ. Δημητριάδη και άλλων επιχειρηματιών. Εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι αυτού του παρακράτους να πάνε στη δικαιοσύνη.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα…δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο τα 3/5 από έναν αριθμό ανθρώπων πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλο που τα 3/5 επι της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία για να διασφαλίσουμε ότι η επιλογή των προσώπων στις ανεξάρτητες αρχές θα γίνεται πάνω από όλα με σεβασμό στο σύνταγμα.

Πηγή: news247.gr