Αμβούργο: Λήξη συναγερμού – Παραδόθηκε ο 35χρονος που κρατούσε όμηρο την κόρη του

Παραδόθηκε στις Αρχές ο 35χρονος που εισέβαλλε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και κρατούσε όμηρο την κόρη του.

Αμβούργο: Λήξη συναγερμού – Παραδόθηκε ο 35χρονος που κρατούσε όμηρο την κόρη του

Έληξε το επεισόδιο ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου (4/11) στο αεροδρόμιο του Αμβούργου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 35χρονος που κρατούσε όμηρο την 4χρονη κόρη του, εξήλθε του οχήματός του και παραδόθηκε στις Αρχές, μετά από τουλάχιστον 15 ώρες διαπραγματεύσεων με την Αστυνομία.

Το κοριτσάκι φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο 35χρονος συνελήφθη από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 35χρονος ζητούσε να του επιτραπεί να ταξιδέψει για την Τουρκία με την 4χρονη κόρη του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (4/11), ο 35χρονος οπλισμένος άνδρας έσπασε με το αυτοκίνητό του την μπάρα στην πύλη του αεροδρομίου και εισήλθε στην πίστα, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες, που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η τετράχρονη κόρη του. Ο άνδρας το στάθμευσε δίπλα σε ένα αεροπλάνο της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines.

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR. Η ίδια χαρακτήρισε «πολύ καλή ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό συνδέεται με «διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού» και ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται στα τουρκικά.

Νωρίτερα, η σύζυγος του οδηγού του αυτοκινήτου είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.