Εκτάκτως στην Κύπρο ο Άντονι Μπλίνκεν – Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

Έκτακτη στάση στην Κύπρο από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος μεταβαίνει στην Άγκυρα. Νωρίτερα βρέθηκε και στη Δυτική Όχθη.

Εκτάκτως στην Κύπρο ο Άντονι Μπλίνκεν – Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο μεταβαίνει εκτάκτως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ,θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι δυο τους αναμένεται να συνομιλήσουν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς και για την πρόταση της Κύπρου για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου βοήθειας προς τη Γάζα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρέθηκε στη Δυτική Όχθη, σε ακόμα μία αιφνιδιαστική επίσκεψη, όπου είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Εν συνεχεία, ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να μεταβεί στην Άγκυρα, όπου αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν κυρίως για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Ερντογάν.

πηγή: News247