Θεσσαλονίκη: Στέλνουν τους 7 Αρειανούς σε φυλακές που κρατούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ

Σε φυλακές όπου κρατούνται ΠΑΟΚτσήδες αποφασίστηκε να μεταχθούν οι 7 από τους 9 Αρειανοί που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, μετά τις απολογίες τους, για τη συμπλοκή που έγινε με οπαδούς του “Δικεφάλου”, στην οδό Βούλγαρη, την περασμένη Κυριακή.

Θεσσαλονίκη: Στέλνουν τους 7 Αρειανούς σε φυλακές που κρατούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ

Οι οπαδοί του Άρη κρατούνται ακόμη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να οδηγηθούν σε 5 διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Οι δύο πρόκειται να φυλακιστούν στον Κορυδαλλό.

Οι 7 από αυτούς, όμως, προορίζονται να κρατηθούν στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας , Τρικάλων και Αυλώνα όπου κρατούνται 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ – κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες για τον φόνο του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Επίσης κρατούνται και άλλοι 8 οπαδοί του ΠΑΟΚ που εκτίουν ποινές για άλλα οπαδικά επεισόδια, όπως έγινε γνωστό.

Σήμερα το πρωί οι δικηγόροι τους μετέβησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου υπέβαλαν αίτημα αλλαγής των σχετικών παραγγελιών, για την φυλάκιση των οπαδών των “κιτρίνων” σε καταστήματα κράτησης που να πληρούν τους όρους ασφαλείας αναφορικά με τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους των 9 κατηγορουμένων τους ζητήθηκε ένα δημόσιο έγγραφο απ’ το οποίο να προκύπτει ότι οι καταδικασθέντες οπαδοί του ΠΑΟΚ κρατούνται στις παραπάνω φυλακές. Επίσης πρέπει να προσκομίσουν άλλο έγγραφο από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους που να επισημαίνεται ότι κινδυνεύει η ζωή των 9 προσωρινά κρατουμένων.

“Τη γλίτωσαν εκτός φυλακής και θα σκοτωθούν εντός φυλακής” ανέφερε με νόημα, στο GRTimes, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, επισημαίνοντας ότι: “Αν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στην ίδια φυλακή οι φερόμενοι ως δράστες για οπαδικό επεισόδιο κατά οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου κρατούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ για οπαδικά επεισόδια κατά οπαδών του Άρη”.

πηγή: grtimes