Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής: Υπέρ της άρσης ασυλίας των «Σπαρτιατών»

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής: Υπέρ της άρσης ασυλίας των «Σπαρτιατών»

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες». Όπως έγινε γνωστό, το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επόμενη συνεδρίασή της προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των 11 βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Οκτωβρίου, με αίτημα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας των έντεκα βουλευτών των «Σπαρτιατών» οι οποίοι ύστερα από θετική απόφαση των μελών του Κοινοβουλίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στο έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Βουλής περιγράφει με σαφήνεια τις ενδείξεις εκείνες που την οδήγησαν στην ενέργεια αυτή, αιτιολογώντας ότι το κόμμα των «Σπαρτιατών» λειτουργεί ως μανδύας του κόμματος του έγκλειστου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, βάζοντας και τον ίδιο πλέον στο κάδρο της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών καθώς τον θεωρεί ως τον πραγματικό αρχηγό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που στα χρόνια της Μεταπολίτευσης η Δικαιοσύνη θέτει ευθέως ζήτημα εξαπάτησης του εκλογικού σώματος από σχεδόν σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος, εν προκειμένω των «Σπαρτιατών», τα μέλη της οποίας θεωρούνται ύποπτα για αδίκημα που αγγίζει τον πυρήνα της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πηγή: in.gr