Λωρίδα της Γάζας: Αυξάνονται οι νεκροί, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιδρομές του στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. 

Λωρίδα της Γάζας: Αυξάνονται οι νεκροί, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Σε δεύτερο χτύπημα στην Τζαμπάλια προχώρησε το Ισραήλ, ενώ συνεχίζονται οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί, ακόμα και γύρω από τα νοσοκομεία, όπως το Al-Quds.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται «προ των πυλών της πόλης της Γάζας», όπου δίνονται σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς και τις IDF να ανακοινώνουν τις πρώτες απώλειες.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 8.800, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ μετά τη σφαγή στη Τζαμπάλια σημειώνει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων θα μπορούσαν να είναι «εγκλήματα πολέμου».

Το πέρασμα στη Ράφα αναμένεται να ανοίξει ξανά σήμερα Πέμπτη αφού έχει δοθεί μια λίστα 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που θα επιτραπεί να περάσουν στην Αίγυπτο.

Η Αρχή Συνόρων και Διέλευσης στη Γάζα έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων (ανάμεσά τους και ατόμων με διπλή υπηκοότητα) από 15 χώρες, στους οποίους θα επιτραπεί να φύγουν από τη Γάζα την Πέμπτη.

Χθες Τετάρτη, όταν και άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, έφυγαν από τη Γάζα πάνω από 500 άτομα, κάτοχοι ξένων διαβατηρίων και σοβαρά τραυματίες Παλαιστίνιοι που θα νοσηλευτούν στην Αίγυπτο.

Τα 596 άτομα που περιλαμβάνονται στον σημερινό κατάλογο προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες:

Αζερμπαϊτζάν, 8
Βέλγιο, 50
Μπαχρέιν, 6
Τσαντ, 2
Κροατία, 23
Ελλάδα, 24
Ουγγαρία, 20
Ιταλία/Ηνωμένα Έθνη, 4
Βόρεια Μακεδονία, 4
Μεξικό, 2
Ολλανδία, 20
Νότια Κορέα, 5
Σρι Λάνκα, 17
Ελβετία, 11
Ηνωμένες Πολιτείες, 400

Πηγή: in.gr