Ιαπωνία: Συνταξιούχος κρατούσε ομήρους σε ταχυδρομείο επειδή είχε παράπονα από το κατάστημα

Συνελήφθη ο 86χρονος που κρατούσε ομήρους δύο γυναίκες, ενώ φέρεται να είχε ανοίξει πυρ και σε νοσοκομείο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Ιαπωνία: Συνταξιούχος κρατούσε ομήρους σε ταχυδρομείο επειδή είχε παράπονα από το κατάστημα

Η αστυνομία της Ιαπωνίας αναζητεί τα κίνητρα ενός 86χρονου άνδρα ο οποίος χθες, Τρίτη, κράτησε ομήρους σε ταχυδρομείο, ενώ νωρίτερα φέρεται να είχε ανοίξει πυρ μέσα σε νοσοκομείο.

Ο Τσουνέο Σουζούκι συνελήφθη χθες στην πόλη Γουαράμπι, προάστιο του Τόκιο, όπου κράτησε επί πολλές ώρες ομήρους δύο γυναίκες. Οι δύο όμηροι κατάφεραν να βγουν σώες και ασφαλείς από το ταχυδρομείο πριν από την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο συνταξιούχος είχε παράπονα εναντίον του συγκεκριμένου καταστήματος του ταχυδρομείου, αλλά και εναντίον ενός γιατρού σε κοντινό νοσοκομείο. Ο Σουζούκι αναγνωρίστηκε ως ο δράστης και ενός περιστατικού με πυροβολισμούς στο νοσοκομείο αυτό, νωρίτερα χθες, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Στο ταχυδρομείο, ο 86χρονος «δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να δει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο», επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας του διαμερίσματος Σαϊτάμα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Σουζούκι έφερε ένα πυροβόλο όπλο το οποίο είχε δέσει με ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του, δύο μαχαίρια, ένα δοχείο χωρητικότητας 18 λίτρων και δύο μπουκάλια που περιείχαν υγρό, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι ο 86χρονος είχε βάλει φωτιά στο διαμέρισμα όπου διέμενε.

Οι γείτονες του Σουζούκι, που ζούσε μόνος, δήλωσαν ότι ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος. «Δεν είχα δει ποτέ όπλο ή κάτι επικίνδυνο» στο σπίτι του, είπε ένας φίλος του, τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Asahi.

Πηγή: News247