28η Οκτωβρίου: ΖΕΥΣ και Spitfire έσκισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Με τη συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών διεξάγεται η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

28η Οκτωβρίου: ΖΕΥΣ και Spitfire έσκισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Λίγο μετά τις 11 το πρωί τα μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τη δοκιμαστική πτήση ενόψει του Σαββάτου, πραγματοποιώντας επιδείξεις υψηλού επιπέδου με ελιγμούς και χαρίζοντας στο κοινό φοβερές εικόνες.

Τόσο το αεροσκάφος F-16 «Ζευς» της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων όσο και το θρυλικό "Spitfire" πέταξαν στον ουρανό της πόλης και «έσκισαν» τους αιθέρες.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είχαν προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης δοκιμαστικές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αναβλήθηκαν.

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος θα πιλοτάρει φέτος το αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Να παραδώσουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο αύριο»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στάθης Κωνσταντινίδης, που παρακολούθησε την παρέλαση, τόνισε: «Μόνο εθνική υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς βλέποντας τους νέους και τις νέες μας να παρελαύνουν και να αποδίδουν τιμή στην ένδοξη ιστορία αυτής της χώρας. Φέρουν μια βαριά κληρονομιά, είναι λαμπαδηδρόμοι μιας ένδοξης ιστορίας. Ευθύνη όλων μας να χτίσουμε μια Ελλάδα αντάξια των ονείρων τους, μια ισχυρή και δημιουργική Ελλάδα».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την περηφάνια του για τους νέους της πόλης και δεσμεύτηκε πως στόχος της περιφέρειας είναι να εξασφαλίσει καλές δουλειές για τους νέους που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

«Η υποχρέωση η δική μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα από το έργο μας τις προϋποθέσεις ώστε αυτά τα νέα παιδιά να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Και παράλληλα μέσα από την αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας αλλά και τη δημιουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μιας Περιφέρειας καινοτομίας, να φροντίσουμε ώστε και οι νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα μας να επιστρέψουν σε καλά αμειβόμενες δουλειές και εμείς ως ΠΚΜ θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση αναβαθμίζοντας την πόλη μας και δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε αυτά τα παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η νέα γενιά για την οποία όλοι μιλάνε ότι θέλουμε να αφήσουμε τα ηνία σε αυτούς, όταν περνάνε -εμείς που είμαστε πάνω από την εξέδρα- έχουν κερδίσει τον σεβασμό», σημείωσε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε πως «Είναι σπουδαίο να χειροκροτούμε τα παιδιά, τους νέους της πατρίδας μας και μάλιστα μια τέτοια ημέρα γιορτής, υπερηφάνειας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Το ξέρουμε ότι τα χρόνια που πέρασαν ήταν δύσκολα για αυτά τα παιδιά. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο και αυτό κάνουμε. Όλοι μαζί χτίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μια πιο ισχυρή Ελλάδα και μια δίκαιη κοινωνία».

Πηγή: News247