Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Μεγάλη ταλαιπωρία στον έλεγχο διαβατηρίων

Τεράστια αναστάτωση με μεγάλες ουρές παρατηρείται στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Μεγάλη ταλαιπωρία στον έλεγχο διαβατηρίων

Τεράστια αναστάτωση με μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία παρατηρείται, το μεσημέρι της Πέμπτης, στον έλεγχο διαβατηρίων, στην περιοχή Α του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας.

Ο διαβατηριακός έλεγχος -που είναι στην απόλυτη ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας- διεξάγεται με αργούς ρυθμούς και δυσκολίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, πριν από λίγες ημέρες αποχώρησαν 230 αστυνομικοί από διάφορα πόστα που κατείχαν στο αεροδρόμιο.

Ενώ υπάρχουν πολλά μηχανήματα για τον αυτόματο έλεγχο των διαβατηρίων, που αφορούν μόνο τα ευρωπαϊκά διαβατήρια, αυτά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας καθώς απαιτείται και φυσική παρακολούθησή τους από ένστολο προσωπικό, το οποίο προφανώς δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών που αποχώρησαν προέρχεται από σχολές της Αστυνομίας, στις οποίες επιστρέφουν οι ένστολοι μετά το πέρας του καλοκαιριού, παρ’ ότι η κίνηση στο αεροδρόμιο παραμένει αυξημένη.

Όσοι επιβάτες δεν έχουν διαβατήριο από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στην ουρά για να ελεγχθούν από αστυνομικούς. Τα αυτόματα μηχανήματα διευκολύνουν πολύ μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών, οι οποίοι σκανάρουν μόνοι τους τα διαβατήρια τους, όμως και εκεί υπάρχει έλεγχος και εποπτεία από την αστυνομία, για όποιο πρόβλημα προκύψει.

Οι ουρές στον έλεγχο των διαβατηρίων ενδέχεται να επηρεάσουν τις πτήσεις και είναι θέμα των αρμόδιων αρχών και αεροπορικών εταιρειών για το αν θα καθυστερήσουν την αναχώρηση τους κάποια δρομολόγια, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιβαστούν όλοι οι επιβάτες.

Πάντως, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των επόμενων ωρών, όπως φαίνεται στους πίνακες του αεροδρομίου.

Πηγή: news247.gr