Μακελειό στο Λιούιστον των ΗΠΑ - Πυροβολισμοί με τουλάχιστον 22 νεκρούς

Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους στην πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. «Ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του.

Μακελειό στο Λιούιστον των ΗΠΑ - Πυροβολισμοί με τουλάχιστον 22 νεκρούς

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πενήντα ως εξήντα τραυματίστηκαν σε αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλου με ημιαυτόματο τουφέκι στην πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν, μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο πηγές του στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

AP Photo/Robert F. Bukaty)

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τουλάχιστον δυο ως τρεις επιθέσεις, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν, δίνοντας στη δημοσιότητα μέσω Facebook δυο φωτογραφίες υπόπτου με όπλο, μάλλον ημιαυτόματο τουφέκι, στα χέρια.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις επιχειρήσεις να κλειδώσουν τις πόρτες τους ή/και να κλείσουν ενόσω ερευνούμε. Ο ύποπτος παραμένει ασύλληπτος», τόνισε το γραφείο του σερίφη.

Την πληροφορία πως ένοπλος διαπράττει επιθέσεις με σκοπό να σκοτώσει επιβεβαίωσε μέσω X η πολιτειακή αστυνομία της Μέιν, καλώντας τους πολίτες να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», ή να παραμείνουν στα σπίτια τους «με τις πόρτες κλειδωμένες» καθώς αστυνομικοί επιχειρούν σε διάφορες τοποθεσίες.

Η κυβερνήτρια της Μέιν, η Τζάνετ Μιλς, ανέφερε μέσω X πως είναι ενήμερη για τις επιθέσεις.

Ο φερόμενος ως δράστης, λευκός οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη και η αστυνομία έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες που τον εικονίζουν με καστανόχρωμο χούντι, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

Σε τουλάχιστον δύο σημεία οι επιθέσεις

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι αρχές, που απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν.

Τα δημόσια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ανακοίνωσε αξιωματούχος της σχολικής διεύθυνσης της περιοχής.

Η χθεσινή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση του είδους στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2019, όταν νεαρός εφοδιασμένος με AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο, κυρίως μεξικανούς και λατινοαμερικάνους, διαπράττοντας –σύμφωνα με τις αρχές– έγκλημα ρατσιστικού μίσους.

Πηγή: news247.gr