Νετανιάχου: «Αποφασίσαμε πότε θα γίνει η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, πλέον, η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νετανιάχου: «Αποφασίσαμε πότε θα γίνει η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα»

Διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό απηύθυνε, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου.

Με τα δημοσιεύματα περί καθυστέρησης της χερσαίας επιχείρησής του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας να βρίθουν, ο Νετανιάχου τόνισε πως η εισβολή βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία επιχείρηση», προσθέτοντας ότι «ο χρόνος της επιχείρησης αποφασίστηκε ομόφωνα από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «οι δύο στόχοι της επιχείρησης είναι η καταστροφή της Χαμάς και η απελευθέρωση των όμηρων». Είπε, μάλιστα, ότι όλα τα μέλη της Χαμάς «είναι προσεχώς νεκροί».

Κάλεσε, δε, και πάλι τους άμαχους της Γάζας να κατευθυνθούν προς τη νότια Γάζα.

Οι ευθύνες Νετανιάχου

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου δεν έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, ωστόσο μετέθεσε στο αόριστο μέλλον τις όποιες απαντήσεις.

«Οι αστοχίες θα εξεταστούν και όλοι (οι υπεύθυνοι) θα λογοδοτήσουν, εμού συμπεριλαμβανομένου. Ωστόσο, όλα αυτά θα γίνουν μετά τον πόλεμο» ανέφερε.

Πηγή: news247.gr