ΗΠΑ: Νεκρή έξω από το σπίτι της η πρόεδρος συναγωγής του Ντιτρόιτ

Η Πρόεδρος της Εβραϊκής Συναγωγής στο Ντιτρόιτ μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι της. Άγνωστο παραμένει ακόμα εάν πρόκειται για έγκλημα μίσους σε σχέση με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

ΗΠΑ: Νεκρή έξω από το σπίτι της η πρόεδρος συναγωγής του Ντιτρόιτ

Μαχαιρωμένη έξω από το σπίτι της εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) η πρόεδρος της εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών αμερικανικών εφημερίδων.

Η 40χρονη Samantha Woll ηγείτο της συναγωγής Isaac Agree Downtown από το 2022.

Σύμφωνα με το “The Detroit Free Press” η Woll είχε εργαστεί επίσης για τη βουλευτή Elissa Slotkin και την εκστρατεία επανεκλογής της Δημοκρατικής γενικής εισαγγελέως του Μίσιγκαν, Dana Nessel.

“Είμαι σοκαρισμένη, λυπημένη και τρομοκρατημένη μετά την είδηση για τη βάναυση δολοφονία της Σαμ”, έγραψε η Nessel σε ανάρτηση που δημοσίευσε στην πλατφόρμα X. Και πρόσθεσε: “Η Σαμ ήταν ο πιο ευγενικός άνθρωπος που είχα γνωρίσει ποτέ. Καθοδηγούνταν από την ειλικρινή της αγάπη για την κοινότητα, το κράτος και τη χώρα της. Η Σαμ χρησιμοποίησε πραγματικά την πίστη και τον ακτιβισμό της για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέρος για όλους”.

Μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας της Woll όπως και το αν το συγκεκριμένο έγκλημα σχετίζεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ερευνούσε ένα πτώμα που βρέθηκε μαχαιρωμένο πολλές φορές στο τετράγωνο 1300 του Joliet Place. Ένα ίχνος αίματος οδήγησε στο σπίτι του θύματος, όπου σύμφωνα με την αστυνομία εκεί πιστεύεται πως έγινε το έγκλημα.

Εάν και το συγκεκριμένο περιστατικό αποδειχθεί πως πρόκειται για έγκλημα μίσους, που οδηγείται από αντισημιτικά ή ισλαμοφοβικά αισθήματα, θα είναι η δεύτερη δολοφονία που σημειώνεται επί αμερικανικού εδάφους τις τελευταίες ημέρες μετά το έγκλημα στο Ιλινόις, όπου 71χρονος άνδρας μαχαίρωσε 26 φορές ένα 6χρονο αγόρι παλαιστινιακής καταγωγής.

Πηγή: news247.gr