Κρήτη: Φωτιά στα Ανώγεια - 43 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε θαμνώδη έκταση στα Ανώγεια της Κρήτης - Συνολικά 43 φωτιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Κρήτη: Φωτιά στα Ανώγεια - 43 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Φωτιά εκδηλώθηκε σε θαμνώδη αγροτική έκταση στα Ανώγεια στο Ρέθυμνο αργά το απόγευμα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες από το σταθμό Ανωγείων για την κατάσβεσή της.

Η φωτιά έκαψε μικρή έκταση στα Σίσαρχα στη θέση Βαρσαμά, χωρίς όμως να απειλήσει παρακείμενα σπίτια. Οι συνθήκες που πυροδότησαν την πυρκαγιά ερευνώνται.

Σημειώνεται ότι από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 20/10 έως τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 21/10 εκδηλώθηκαν 43 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 49 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο Κέρκυρας επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά στις Μαριές Ζακύνθου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 5 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

cnn.gr