Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της «για ανθρωπιστικούς λόγους»

Οι πρώτες απελευθερώσεις ομήρων από την Χαμάς με μια Αμερικανίδα και της κόρη της να βρίσκονται ήδη με τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού.

Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της «για ανθρωπιστικούς λόγους»

Μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από την Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε.

Η Χαμάς είχε ήδη δηλώσει τη διάθεσή της να προχωρήσει σε απελευθέρωση ομήρων, προκειμένου να διασφαλίσει μια κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με δήλωση της παλαιστινιακής οργάνωσης, οι δύο γυναίκες απελευθερώθηκαν για να αποδείξουν στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι “οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής του διοίκησης είναι ψεύτικες και ανυπόστατες”.

Όπως μεταδίδει το BBC, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την απελευθέρωση πολλών από τους 203 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα, η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε κάτι τέτοιο.

Άλλωστε, η Χαμάς δεν έχει στην κατοχή της όλους τους ομήρους, όπως επισημαίνει το BBC. Ορισμένοι κρατούνται από άλλες ένοπλες μαχητικές ομάδες.

Πηγή: news247.gr