ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών - Επτά συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών - Επτά συλλήψεις

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 17-10-2023 στις περιοχές των Πατησίων, του Κερατσινίου, της Μεταμόρφωσης και του Περάματος, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 21, 30, 31, 38, 44, 46 και 50 ετών, μέλη της οργάνωσης –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά, μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος ως οργανωτής και κατευθύνων, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών και την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη.

Ο 44χρονος και η 50χρονη, ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και την ανεύρεση πελατών. Η 50χρονη επιπλέον είχε αναλάβει την ανεύρεση των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Τέλος, τα υπόλοιπα 3 μέλη ήταν επιφορτισμένα με τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

650,95 γρ. κοκαΐνης,
811,9 γρ. ακατέργαστης κάνναβης,
111 φαρμακευτικά δισκία,
τροποποιημένη κυνηγετική καραμπίνα,
4 φυσίγγια και κάλυκας,
7 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
18.500 ευρώ,
5 αυτοκίνητα,
μοτοσυκλέτα,
11 κινητά τηλέφωνα και
χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: cnn.gr