Παρίσι: Nέα απειλή για βόμβα - Εκκενώνεται ο σιδηροδρομικός σταθμός «Λιόν» - Έκλεισε το Λούβρο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός «Λιόν» του Παρισιού εκκενώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (14/10). Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν εκκενωθεί το Παλάτι των Βερσαλλιών και το Μουσείο του Λούβρου λόγω απειλών για ύπαρξη βόμβας.

Παρίσι: Nέα απειλή για βόμβα - Εκκενώνεται ο σιδηροδρομικός σταθμός «Λιόν» - Έκλεισε το Λούβρο

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, περίπου στις 16:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδος), εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί άμεσα από τις Αρχές ο σταθμός και συγκεκριμένα η αίθουσα 2.

Απειλή για βόμβα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώνεται, έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, ανέφερε μια αστυνομική πηγή. Αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τις αρχές σχετικά με τον τρόπο που το μήνυμα περι βόμβας, έφτασε στους υπεύθυνους.

Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή. Οι Βερσαλλίες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν για το κοινό σήμερα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μπαράζ απειλών για βόμβα σε γαλλικά αξιοθέατα το τελευταίο διάστημα.

Έκλεισε και το Μουσείο του Λούβρου

Το πλέον φημισμένο μουσείο της Γαλλίας εκκενώθηκε και έκλεισε για λόγους ασφαλείας. «Το Μουσείο του Λούβρου έλαβε μια γραπτή αναφορά, η οποία έκανε λόγο για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών. Αποφασίσαμε να εκκενώσουμε τους χώρους και να κλείσουμε το Μουσείο», ανέφερε στο AFP εκπρόσωπος του Μουσείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο του Μουσείου, ωστόσο είναι αναπόφευκτη η σύνδεση της απόφασης με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: cnn.gr