ΠΑΣΟΚ: «Ο Αυγενάκης εκβιάζει τους Θεσσαλούς αγρότες για να ψηφίσουν Αγοραστό»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε ανάρτηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στην οποία αναδημοσιεύει δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη η οποία σημειώνει ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, που εξαγγείλαμε».

ΠΑΣΟΚ: «Ο Αυγενάκης εκβιάζει τους Θεσσαλούς αγρότες για να ψηφίσουν Αγοραστό»

«Ο κ. Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ότι αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Αγοραστό, δεν θα δώσει ή θα καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων; Δεν ντρεπόμαστε; Απευθυνόμαστε με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί; Που δεν ξέρουν πότε θα είναι ξανά σε θέση να ξεκινήσουν την παραγωγή τους; Που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Αγοραστό, τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μητσοτάκη είναι πως θα ξανακερδίσουν τις περιφέρειες» επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Είναι η ομολογία πως ενδιαφέρονται μόνο για το κομματικό τους συμφέρον. Ένας παλαιοκομματισμός της δεκαετίας του ’60 και του ’70, που δεν έχει ανάγκη αυτή η χώρα και πολλώ δε μάλλον δεν έχει ανάγκη η περιφέρεια η οποία καταστράφηκε» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ αυτό που είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη ΔΕΘ, ότι επειδή δεν τους εμπιστευόμαστε -ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ούτε τον Περιφερειάρχη- πρώτα θα αλλάξει ο περιφερειάρχης με την ψήφο του ελληνικού λαού και δεύτερον θα ολοκληρώσουμε μέσω μιας task force με αξιοπιστία, διαφάνεια και σε ευρωπαϊκά πρότυπα το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του θεσσαλικού κάμπου» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Σπυρόπουλος επανέλαβε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι και θα πάμε ακόμη καλύτερα και στον δεύτερο γύρο. Το σημαντικό όμως είναι ο ελληνικός λαός να επιλέξει περιφερειάρχες και δημάρχους που πάνω απ’ όλα θα βάζουν τον τόπο τους, το συμφέρον των πολιτών και ένα σύγχρονο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στο χθεσινό debate των κ. κ. Μπακογιάννη-Δούκα, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Δούκας κατέθεσε σχέδιο για την Αθήνα, μια εναλλακτική πρόταση για έναν δήμο στον οποίο η νυν διοίκηση επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για τους πολίτες».

Πηγή: Kathimerini.gr