Μαρινάκης: «Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Μπέου - Θα φέρουμε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Απέναντι στις ομοφοβικές ύβρεις του δημάρχου Βόλου δηλώνει κυβέρνηση και Ν.Δ. Καλύπτει Βορίδη - Πλεύρη, επιτίθεται σε Πολάκη. Τι είπε για γάμο ομόφυλων ζευγαριών ο Παύλος Μαρινάκης.

Μαρινάκης: «Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Μπέου - Θα φέρουμε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Το ομοφοβικό παραλήρημα του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, καταδικάζει η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Επέμεινε μάλιστα ότι θα γίνει πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, χωρίς πάντως να προσδιορίσει τον χρόνο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ύβρεις του δημάρχου Βόλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι και ο ίδιος καταδίκασε άμεσα και απερίφραστα τις δηλώσεις Μπέου στο τηλεοπτικό πάνελ όπου βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής, αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης πήραν σαφή θέση την ίδια ώρα.

«Από την πρώτη στιγμή είμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια εκφορά λόγου και ενέργεια και δε χωρά αμφισβήτηση στην ξεκάθαρη θέση των στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Σημασία έχει αν στεκόμαστε συνολικά απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Και να μην καταδικάζουμε από τη μία τέτοιες συμπεριφορές, αλλά να ανεχόμαστε στο κόμμα μας μέσα αντίστοιχες ή παρόμοιου τύπου συμπεριφορές. Εμείς είμαστε απέναντι σε κάθε βία, λεκτική και σωματική και είμαστε διαχρονικά απέναντι».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αυτή η αιχμή του αφορούσε τις αναρτήσεις του «υπερτομεάρχη» του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, κατά του σκιτσογράφου, Δημήτρη Χαντζόπουλου. «Δεν προσπαθώ να κάνω συμψηφισμό, αλλά πρέπει να είμαστε απέναντι συνολικά σε τέτοιες συμπεριφορές», υποστήριξε.

Ο κ. Μαρινάκης επιχείρησε να προσπεράσει το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση χθες για τον δήμαρχο Βόλου, επικαλούμενος την τοποθέτηση τόσο του ίδιου όσο και κορυφαίων υπουργών σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και ότι το κυβερνών κόμμα είχε, σε προηγούμενη απαράδεκτη ενέργεια του κ. Μπέου, αντιδράσει άμεσα.

Εστίασε πάντως στην προσπάθεια να αποκρούσει την κατηγορία της αντιπολίτευσης πως η ΝΔ εμμέσως στήριξε τον κ. Μπέο. «Ούτε μέλος της ΝΔ είναι ο κ. Μπέος, ούτε στήριξη έχει. Επομένως δεν ισχύει ότι αυτό μπορεί να το χρεωθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ. Το παραμύθι εδώ δεν έχει δράκο», σχολίασε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκλήθη επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη πως δεν θα ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά και του ισχυρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, πως ο κ. Κασσελάκης ουσιαστικά θέλει ευγονική όταν εκφράζει την επιθυμία να αποκτήσει δύο αγόρια.

«Να διαχωρίσουμε τα δύο θέματα. Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου. Δεν ήταν μία έκφραση αποψης από τον κ. Μπέο. Ήταν απαράδεκτη και καταδικαστέα -που την ερευνά μάλιστα και η Δικαιοσύνη- τοποθέτηση. Δεν έχει να κάνει με πολιτικό διάλογο ή απόψεις. Οι ύβρεις δεν μπαίνουν σε σφαίρα πολιτικής αντιπαράθεσης», απάντησε ο κ Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Οι δηλώσεις Βορίδη και Πλεύρη είναι δύο απόψεις προσωπικές. Δεν προσέβαλλαν ούτε επιτέθηκαν σε κάποιον. Ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός ισχύει για το συγκεκριμένο νομοθετημα. Θα ανακοινώσουμε το χρονισμό αυτών παρεμβάσεων όταν θα είμαστε έτοιμοι. Έχει αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι αυτά που λέει τα εννοεί».

Πηγή: News247