Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές: Σταυρωμένα ψηφοδέλτια, εντάσεις και ευτράπελα (vid)

Δεν λείπουν οι εντάσεις και τα ευτράπελα από τις φετινές Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές.

Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές: Σταυρωμένα ψηφοδέλτια, εντάσεις και ευτράπελα (vid)

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τρία άτομα, για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα που αφορούσαν στις δημοτικές εκλογές, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι τρεις συλληφθέντες και ένα από τα άτομα που αναζητούνται είχαν εξαγοράσει 500 ταυτότητες από Ρομά, με αμοιβή 50 ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων τους άλλους τρεις δράστες που αναζητούνται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Σταυρωμένα ψηφοδέλτια, εντάσεις και ευτράπελα σε διάφορα εκλογικά τμήματα

Στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη το πρωί έξω από εκλογικό τμήμα ένας άντρας που κατείχε σταυρωμένο ψηφοδέλτιο με σκοπό να το δώσει σε άλλο άτομο και αφορούσε επίσης τις δημοτικές εκλογές.

Στην Αττική, στην Νέα Σμύρνη ένας εκλογικός αντιπρόσωπος παράταξης ήρθε σε λογομαχία με δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων στη συνέχεια, τράβηξε τα μαλλιά της μίας και έσπρωξε την άλλη. Οι δύο γυναίκες πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα την περιοχής και υπέβαλαν μήνυση και οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη που διέφυγε από το σημείο, για να τον συλλάβουν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε εκλογικό τμήμα στο Ίλιον ένας δικαστικός αντιπρόσωπος διαπίστωσε πρόβλημα στους εκλογικούς καταλόγους και ζήτησε να μεταβεί στο Εφετείο για να πάρει νέους, όπως και πραγματοποιήθηκε συνοδεία αστυνομικών.

Δυο προσαγωγές για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στο Αγρίνιο

Σε δυο προσαγωγές ατόμων για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, προχώρησαν αστυνομικοί στην περιοχή του Αγρινίου.

Πληροφορίες του agriniopress.gr αναφέρουν πως η μια προσαγωγή έγινε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Χένδερσον και η δεύτερη σε χωριό του Αγρινίου.

Οι προσαχθέντες φέρεται να μοίραζαν ψηφοδέλτια σε εκλογικά τμήματα. Η νομοθεσία το απαγορεύει αυτό, τόσο μέσα όσο και πέριξ των εκλογικών τμημάτων. Οι προσαγωγές έγιναν μετά από σχετικές καταγγελίες.

Προς το παρόν οι δυο προσαχθέντες βρίσκονται στο Α.Τ. Αγρινίου κι έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Αναμένεται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, οι καταγγελίες να γίνουν εγγράφως και επωνύμως, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία.

Ανάπηρη δικαστική αντιπρόσωπος καταγγέλλει την αδυναμία προσέγγισης στο εκλογικό τμήμα

Δικαστική αντιπρόσωπος με περιορισμένη κινητικότητα που προσήλθε σε σχολείο της Νέας Σμύρνης, για να ασκήσει το καθήκον της, κατήγγειλε πως δεν μπορούσε να ανέβει στη σχολική αίθουσα, καθώς δεν υπήρχε ασανσέρ.

Πηγή: news247.gr