Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν όμηροι της Χαμάς

Απελευθερώθηκαν ορισμένοι όμηροι της Χαμάς από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν όμηροι της Χαμάς

Οι Ισραηλινοί που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, μετά τις αιφνιδιαστικές επιδρομές του Σαββάτου σε διάφορες ισραηλινές πόλεις, είναι «πολύ περισσότεροι» από μερικές δεκάδες, υποστηρίζει εκπρόσωπος της Χαμάς σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε πως οι ισραηλινοί αιχμάλωτοι έχουν μεταφερθεί σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας. Το ισραηλινό δίκτυο N12 έκανε λόγο για περίπου 50 ομήρους στο κιμπούτς Μπεερί.

Ισραηλινοί στρατιώτες απελευθέρωσαν δύο πολίτες που κρατούνταν όμηροι από ενόπλους μέσα σε σπίτι, στην πόλη Οφακίμ (νοτιοδυτικά), σκοτώνοντας τους τέσσερις εισβολείς, μεταδίδουν σήμερα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ. Επισημαίνεται πως ένα παιδί ήταν μεταξύ των δύο απελευθερωθέντων ομήρων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν τρεις ισραηλινοί στρατιώτες. Νωρίτερα, η ισραηλινή τηλεόραση είχε μεταδώσει πως απελευθερώθηκαν όμηροι στο κιμπούτς Μπεερί (σ.σ. κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας).

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, «εξουδετερώθηκαν» οι ένοπλοι που κρατούσαν ομήρους σε εστιατόριο. Ο αριθμός των ομήρων που απελευθερώθηκαν δεν έχει διευκρινιστεί. Χθες Σάββατο, το ισραηλινό δίκτυο N12 έκανε λόγο για περίπου 50 ομήρους στο κιμπούτς Μπεερί.

Πηγή: ertnews.gr