Κολωνός: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε παιδιά που φορούσαν φανέλες του Ατρόμητου

Στη σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων ηλικίας από 11 έως 15 ετών που επιτέθηκαν, χτύπησαν και έκαψαν μπλούζες του Ατρόμητου που φορούσαν άλλα παιδιά στον Κολωνό, προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής.

Κολωνός: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε παιδιά που φορούσαν φανέλες του Ατρόμητου

Οι δράστες επιτέθηκαν κατά παρέας 10 παιδιών, κάποια εκ των οποίων φορούσαν φανέλες του Ατρόμητου, ενώ βρίσκονταν σε κατάστημα εστίασης επί της Λεωφόρου Κηφισού.

Αρχικά τους ζήτησαν να βγάλουν τις μπλούζες και να τις σκίσουν, ενώ στην συνέχεια έψαξαν στα τσαντάκια τους και αφαίρεσαν χρήματα και μια κουκούλα full face, χτυπώντας παράλληλα το ένα από τα θύματα τους. Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι υπάλληλοι του καταστήματος και κάλεσαν την Αστυνομία.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί που εντόπισαν δυο από τους δράστες, ηλικίας 13 και 11 ετών αντίστοιχα και στην κατοχή τους βρέθηκαν 10 ευρώ που είχαν αφαιρέσει από έναν 14χρονο. Μετά από αναζητήσεις και αφού είχαν ταυτοποιηθεί, εντοπίστηκαν ένας 13χρονος και ένας 15χρονος, να κινούνται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4,40 ευρώ τα οποία κατά τη στιγμή της επίθεσης, τα είχε αφαιρέσει από ένα από τα θύματα ηλικίας 13 ετών.

Παράλληλα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και δυο από τους γονείς των δραστών με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Στελέχη της ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ανήλικοι να έχουν πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα στην ίδια περιοχή, καθώς έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά με παρόμοιο τρόπο δράσης.

Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, τα θύματα δεν δήλωναν τις επιθέσεις, καθώς αυτά βρίσκονταν σε καθεστώς τρόμου. Ο 11χρονος που ενεπλάκη το όνομα του στην υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (2/10).

Πηγή: lawandorder.gr