Άγκυρα: Τρομοκρατική επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο (vid)

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι στο κέντρο της Άγκυρας όπου βρίσκονται όλα τα υπουργεία. 

Άγκυρα: Τρομοκρατική επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο (vid)

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι στο κέντρο της Άγκυρας όπου βρίσκονται όλα τα υπουργεία, κυβερνητικά κτίρια και η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση η οποία σήμερα θα ξεκινούσε τις εργασίες της. Για τρομοκρατική ενέργεια κάνουν λόγο οι αρχές. Νεκροί και οι δύο φερόμενοι δράστες ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διευύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα, διευκρίνισε το υπουργείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια ανέφερε: «Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείλικτα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Αφού ακούστηκε η έκρηξη, ομάδες εξουδετέρωσης βομβών ελέγχουν ένα όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου με τις πόρτες του ανοιχτές και τα παράθυρα σπασμένα. Μετά τον πανικό που προκλήθηκε η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή.

Πηγή: ertnews.gr