Πυροβολισμοί στην Ολλανδία: Ακόμα μια 14χρονη νεκρή από την επίθεση

«Το 14χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Heiman Dullaertplein κατέληξε»

Πυροβολισμοί στην Ολλανδία: Ακόμα μια 14χρονη νεκρή από την επίθεση

Ακόμη μια κοπέλα έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός 32χρονου στο Ρότερνταμ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τρία.

Τα άλλα δύο θύματα ήταν η 39χρονη γειτόνισσα του δράστη και ένας 42χρονος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εράσμους, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Φρεντ Βεστερμπέκε.

Το 14χρονο κορίτσι, που έφερε βαριά τραύματα μετά τον πυροβολισμό σήμερα μέσα σε σχολική αίθουσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και σε παρακείμενο σπίτι στο Ρότερνταμ, κατέληξε, αυξάνοντας σε τρεις τους νεκρούς από την επίθεση αυτή.

«Το 14χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Heiman Dullaertplein κατέληξε. Η μητέρα του, 39 ετών, κάτοικος του Ρότερνταμ, επίσης έχασε τη ζωή της σε αυτό το περιστατικό», αναφέρει η αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δράστης ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Εράσμους. Ο ένοπλος, με στρατιωτική περιβολή, άνοιξε πυρ αρχικά μέσα σε ένα διαμέρισμα και στη συνέχεια εισέβαλε στο γειτονικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Πυρκαγιές ξέσπασαν αμέσως μετά και στα δύο σημεία, όμως σβήστηκαν γρήγορα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters